DIVERSE VORMEN VAN SM / BDSM

Ervaren SM Meester geeft uitleg over SM en SM vormen
Omschrijving van de diverse BDSM voorkeuren.
Achtergronden van SM gevoelens.

Wat iemand onder SM/ BDSM verstaat, dat is erg persoonlijk. Sowieso is er niet één soort SM/ BDSM. De diverse SM vormen kunnen onderling flink verschillen van elkaar. Ik zal daar hierover meer informatie over geven. 


In hoofdlijnen kan je spreken van erotische SM, óf SM gebaseerd op pijn / bestraffing, óf over SM waarbij strengheid en discipline een grote rol speelt. Het is erg belangrijk daar vooraf duidelijk over te geven aan elkaar, of daar naar te vragen bij de ander. 


Erotische SM, of beter gezegd : Lust SM, dat is de vorm die iedereen het beste en eerste zal herkennen, namelijk de situatie dat de dominant / meester op erotisch gebied van alles mag (kan) doen met de onderdanige persoon. Natuurlijk, alles altijd onder vooraf gemaakte uitersten daarin. Denk hierbij aan bondage of een blinddoek, in combinatie met seks. Of het gebruik van seks-speeltjes, machines, ruwe seks, of misschien wel seks met iemand erbij. 


Pijn SM is die SM vorm waarbij de onderdanige het prettig vind om pijn in het SM spel te laten voorkomen, zoals het gebruik van klemmen, zwepen, enz.  Je hebt hier tal van zwaarte-niveau's in, maar ook tal van verschillende materialen. Voor sommige onderdanigen is het ontvangen van pijn enorm belangrijk en erg bevredigend. Een way of life zeg maar, maar voor de meeste mensen (ook binnen de SM wereld), is dat niet het geval, en mag pijn voor hen een onderdeel zijn, maar zeker geen hoofdzaak, en al helemaal niet als een zwaar onderdeel.

SM en discipline kan je zien als die situatie waarbij dominant en onderdanige een sterk machtsverschil willen ervaren. De onderdanige vindt het dan erg prettig om (vooral) mondeling sterk gedomineerd te worden. Te worden gecorrigeerd en meteen te worden bestraft als zij of hij iets verkeerd zou doen. Straffen is daarbij meestal wel een sterk aanwezig onderdeel, en dat kan leiden tot een straf als opsluiting voor enige tijd, iets te moeten doen, zoals schoonmaakwerk, excuus te moeten maken, of met een zweep te krijgen als bestraffing (maar dat het niet een hoofddoel is van de onderdanige). 


Maar vaak zullen in een SM sessie deze onderdelen elkaar wel overlappen. Vandaar ook dat de zogeheten "sublijsten" zie binnen de SM wereld worden gebruikt zo uitgebreid zijn. Dit gewoon omdat er zoveel voorkeuren en afkeuren zijn. Ook waarderingscijfers (van 0 t/m 5) worden hierbij gevraagd om goed te kunnen inschatten hoe belangrijk iets is voor de onderdanige.SM / BDSM in de praktijk 

In de echte SM / BDSM praktijk, zal je zien dat de diverse SM vormen (lust, discipline en pijn) elkaar in een sessie vaak overlappen. Het zou ook erg saai zijn om steeds hetzelfde te doen, dus probeer je dingen af te wisselen (en dan uiteraard vooraf zijn afgesproken met elkaar) 


Het leuke aan SM zijn juist de afwisselingen, zodat de ondergaande vrouw nooit goed kan voorspellen wat de volgende actie is van de SM Meester. En gelukkig zijn er ook veel speeltjes en hulpmiddelen om dingen af te kunnen wisselen. 


Maar heel belangijk is en blijft wat nu precies de onderdanige vrouw zoekt binnen een SM sessie. Wil ze overheerst worden, of wil ze juist dingen moeten doen, of wil ze gestraft worden, of een sfeer tegenkomen waarbij ze dingen niet kan weigeren, of houdt ze van pijn te ontvangen, enz.enz. En dan weer de vraag wat het raakvlak hiervan is met seksuele zaken, of juist niet. Is bondage belangrijk voor haar, of is blinddoeken belangrijk ?  En zo kan ik nog wel even doorgaan. SM is weliswaar wel moeilijk soms (om het echt goed te doen), maar ieder geval kan SM erg uitgebreid zijn, en zijn er dus veel mogelijkheden. 

Diverse redenen om BDSM te willen beleven

De redenen om SM / BDSM te willen beleven, die kunnen heel verschillend zijn van elkaar. En binnen die verschillende achtergronden kan je handelingen rustig uitvoeren, of medium of stevig c.q. hard. En dat alles weer met verschillend materiaal. Kortom, variaties genoeg om binnen een sessie veel heel veel verschillende BDSM zaken te kunnen ondergaan. 


Ter informatie hier wat toelichting waarom vrouwen SM met een man zouden willen beleven ; 


- Om van alles te ondergaan op erotisch gebied (bijvoorbeeld in vastgebonden en geblinddoekte houding), waarbij gebruik van erotische speeltjes erg gewaardeerd wordt. Een dergelijke sessie kan veel losmaken bij vrouwen, zeker als dat wordt afgewisseld of afgesloten met orale, vaginale en/of anale seks. Dit zou je soft-sm kunnen noemen, en is misschien wel de meest uitgevoerde BDSM vorm die er bestaan. Dit omdat iedere volwassene wel een aardig beeld heeft van wat men op erotische gebied wil beleven. 


- Van alles te ondergaan (zoals bij Soft SM), maar daarbij ook licht gevoelige zaken wil voelen, zoals lichte zweepjes en lichte tepelklemmen. Dit in afwisseling met (wel of niet stevige) andere erotische zaken. Dit kan je Soft-SM+ kunnen noemen of medium-SM.


- Het erg spannend of opwindend te vinden dat een man over hen beschikt, en zij geen opdrachten mogen weigeren die de Meester hen geeft. Dergelijke opdrachten kunnen dan rustig worden gegeven, maar ook (monderling) stevig, zeker als de vrouw er een spel van maakt om ook weleens tegengas te geven binnen een SM sessie. Dat het een soort van psychologisch spel wordt tussen een "dominante kat en een licht brutale muis" (even als voorbeeld). Of dat de verhouding meer wordt zoals van een sergent uit het leger die nieuwe soldaten gaat trainen (en dat duidelijk is dat tegenspraak niet gewenst is). We hebben het dan over discipline-SM, en dat zou zelfs kunnen worden uitgevoerd zonder erotiek of pijn.


- Het opwindend te vinden om geestelijk helemaal beheerst te worden door een Meester.

En dat binnen een sessie de band die zij heeft met een SM-man bijna zo wordt als een hond die een training krijgt van een hondentrainer. Dat het de bedoeling is dat een vrouw om zich geestelijk helemaal af te sluiten van de werkelijkheid. Even helemaal weg te zijn van de dagelijkse beslommeringen. Dit zou je discipline-SM+ kunnen noemen. 


- Dat het ontvangen van pijnlijke toepassingen door een Meester-SM als prettig wordt ervaren. Dat kan gaan als reminder van wie er op dat moment de baas is, maar kan ook worden ervaren als een heel plezierige toevoeging, als een soort van prettige massage, en dat die pijn voor sommige vrouwen niet zwaar genoeg kan zijn. We hebben het dan echt over pijn-SM. 


- Wat het meest wordt gezocht als SM-beleving, is een SM-vorm waarbij er sprake is van een combinatie van diverse BDSM vormen (zoals hierboven is omschreven). En dan is het natuurlijk de kunst om de diverse SM handelingen precies zo uit voeren (harder of zachter,  langduriger of korter of met meer of minder mondelinge strengheid, e.d.) dat de BDSM zoekende vrouw hier diepgaand van geniet, en "half van de wereld" er door raakt. Maar dat is niet heel makkelijk moet ik bekennen. Dat vereist inzet, ervaring en de juiste match.