VEILIG DATEN MET EEN MAN VOOR SM / BDSM 

Uitleg door ervaren SM Meester over veilige zaken.
Hoe BDSM niet moet gaan, en andere foute SM zaken.
Belangrijke tips voor goede SM

Als je veilig wilt daten voor SM of BDSM met een man, dan zou ik je aanraden om de volgende vragen (of garanties) te vragen aan hem ; 


-  Ben je ervaren ?  En zo ja, sinds hoelang al ?

-  Kan je me uitleg geven over BDSM ? 

-  Kan je referenties overleggen ?  En zo ja, met wie, of dat je lid bent van andere internet SM

    verenigingen of platform ?

-  Heb je eigen materiaal en zo ja, wat is dat dan ? 

-  In hoeverre ben je bezig met veilige SM ? En datzelfde geldt voor hygiĆ«ne, sfeer,

    achtergrondmuziek, e.d. 

-  Heb je een eigen SM ruimte, en zo ja, kan je daarvan een geloofwaardige foto sturen ? 


Laat je verder niets opdringen wat je niet wilt. En ga ook niet in met de mening van een man van "omdat ik de Meester-SM ben hier, mag jij geen vragen stellen en moet je alles doen wat ik je zeg". Natuurlijk kan een dergelijke situatie wel ontstaan als je elkaar al langere tijd kent. Maar dan ben je wel diverse maanden en sessie verder met elkaar. 


Laat je sowieso ook nooit verleiden om foto's of film van jezelf te sturen aan iemand. Dat voelt niet heel veilig aan. Of het zou moeten gaan om heel algemene dingen, waar niemand van kan zien dat het om jou gaat. 


Neem ook geen genoegen met vage antwoorden en met uitspraken dat de persoon (waarmee je mailt) nog wel zal kijken of er ooit een afspraak met jou in zit. Dat doet vermoeden of een echte date er nooit van zal komen.  Ga ook niet in op een verzoek van een man om eerst een tijdje "spannend te gaan mailen", want dan is de kans groot dat zo iemand in het echt toch nooit gaat afspreken met je.

Een ervaren iemand zal de gewenste SM spanning toch echt in een sessie tot uiting wilen laten komen, en niet in (alleen of langdurig) spannend te willen mailen met iemand. Gebruik maken van een sublijst-sm 

Dat een BDSM man zich vooraf verdiept in jouw SM wensen en SM grenzen, dat is alleen maar een pluspunt voor die man. Iemand die dat namelijk niet vraagt en aangeeft "het allemaal wel te kunnen inschatten in een sessie", daar zou ik niets mee afspreken. Dan heb ik toch sterk het idee dat die man geen SM ervaring heeft. Dus het gebruik maken van een sublijst (waarop wensen en grenzen  VOORAF !  worden ingevuld door een vrouw), dat is gewoon een goede zaak. Een uitleg van een veilige benadering, zeg maar. 


Verder is het ook geen goed teken dat een man aangeeft al een tijdje "slecht in zijn vel te zitten", of een dusdanig drukke agenda te hebben, dat hij nauwelijks tijd heeft om af te spreken. Dan denk ik eerder dat die man een relatie heeft, maar die vrouw niet mag weten dat haar man dit soort date's afspreekt. 


Mijn SM ervaring is dat de grootste fout die je kan maken als Meester, dat je vooraf niet goed genoeg onderzoek doet naar welke SM vorm een vrouw zoekt. Als je daar te weinig zekerheid over hebt, dan kom je meestal ook niet zeker over, en heel veilige is dat ook niet. Een slechte voorbereiding is gewoon een foute en slechte zaak. 

Samenvatting om veilig te daten op SM gebied  

Dus mocht je jouw SM fantasiĆ«n eens willen gaan ontdekken met een man, dan moet je dat misschien toch maar eens gaan doen. Maar neem gewoon een aantal dingen in acht (wil je het veilig houden). Heb je tijdens het contact al een slecht gevoel over een SM Meester, ga dan maar niet daten met hem op BDSM gebied om niet tegen foute SM zaken aan te lopen. 


Onderzoek hoe hoog zijn SM kennis is, welke SM artikelen hij zegt te bezitten, of hij een eigen ruimte heeft, of hij vaak bijeenkomsten bezoek en of hij referenties heeft van andere vrouwen. 


Laat je niets opdringen wat je niet wilt, en al helemaal niet als je elkaar nog niet eens ontmoet hebt. Ga nooit zomaar een sessie in met elkaar, maar eis dat je eerst wilt kennis maken met elkaar. Als een man niet wilt dat jij wensen hebt, dan is dat een slecht voor-teken. Ga ook zonder een SM sublijst (door jou ingevuld) ook geen sessie in. Dat is vragen om teleurstelling of misverstanden. 


En kap het contact ook zeker af als je merkt dat een SM Meester zich duidelijk tegen-spreekt. Dat hij het ene moment 40 jaar is, en het andere moment ineens 48 jaar is. 

En zie het ook beslist als een nadeel als een man erg fanatiek is in de SM, en de indruk geeft SM oogkleppen op te hebben. 


Mocht je twijfels hebben, dan kan je vast wel een andere Meester-SM of Meesteressen via internet om advies vragen.